Тържество по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура

Към зрелостниците 2019 г.
21.05.2019
Честит празник – 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура
23.05.2019

На 22 май 2019 г. в двора на ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ гр. София се проведе тържество, посветено на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. Празничната обстановка се подсилваше от богатата украса на двора и от подходящата за случая музика. Всичко допринасяше за приповдигнатото настроение на присъстващите ученици, родители, педагози и служители на Центъра.

Учениците впечатляваха с празничното си облекло и фризури. Те изпълниха специално подготвена празнична програма – пяха песни, рецитираха стихове, отговаряха на въпроси, свързани с 24 май.

В края на тържеството официално беше изпратен първия випуск дванадесетокласници на Центъра. Всеки ученик, заедно с удостоверението си получи специален колаж със снимки с незабравими моменти от живота на учениците през годините, прекарани в Центъра. Направени бяха много снимки, имаше и трогателни сцени – прегръдки, целувки, сълзи.

Специално слово произнесе г-жа „Ал- Шериф, директор на ЦСОП. С прочувствени думи тя поздрави присъстващите с празника на Светите братя Кирил и Методий, а на абитуриентите пожела много здраве, дръзновение и сполука в житейската им реализация. Зрелостниците бяха поздравени и от представител на 66-то СУ „Филип Станиславов“.

От името на г-жа Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието в 44-то Народно събрание, беше прочетен поздравителен адрес.

Много добре се възприе идеята на психотерапевта Ирина Георгиева да представи абитуриентите през погледа на техните съученици от следващите два випуска.

За абитуриентите тържеството продължи със специална празнична вечеря в хотел „Вега“, където те танцуваха и се веселиха до насита.

Денят 22 май 2019 г. беше много специален за всички и остави в съзнанието на присъстващите трайни и незабравими впечатления.