Патронен празник на ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ – гр. София

Обучение от разстояние в електронна среда
17.01.2023
Междусрочна ваканция
30.01.2023

27 януари 2023 г.

Днес, 27 януари, ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ – гр. София чества своя Патронен празник.

Учениците и гостите на нашето тържество чрез презентация се върнаха към началото , поставено от проф. Димитър Кацаров, научиха непознати моменти от неговия богат професионален живот и неговата личност. Нашите гости и учениците се запознаха с историята на основания от него Възпитателен институт „Развитие“, чийто наследник днес и носещ неговото име е Центърът за специална образователна подкрепа „Проф. Димитър Кацаров“.

Директорът на Центъра, г-жа Венета Ал-Шериф поздрави всички ученици, учители и гости и пожела благополучие и успехи в работата им.

Наши гости бяха ученици и педагози от 66 СУ „Филип Станиславов“ и Софийска професионална гимназия по туризъм. Те поднесоха своите приветствия и се включиха в празника с изпълнение на стихове и песни.

Детска вокална група „Витошки камбанки“ от Народно читалище „Братя Миладинови“, кв. Княжево, с ръководител г-жа М. Цветкова, изпълни любими детски песни, които накараха присъстващите също да запеят.

Театрална трупа „Илкова театър“ представи пред ученици и присъстващи куклената пиеса „Защо мишките не знаят да четат“. Публиката също взе участие в нея и се забавлява.

Традиционно празникът завърши с вкусна торта, с прекрасна украса.