Коледна трапеза в ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ – гр. София

Покана
18.12.2019
Коледна работилница в ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ – гр. София
19.12.2019

За поредна година в ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ – София се организира традиционната кулинарна изложба с подготвени от учениците специалитети, за празничната трапеза на Бъдни вечер. По стар български обичай, в навечерието на Коледа, всички ястия бяха постни, а трапезата красиво наредена.

С помощта на ръководителя на професионалната паралелка в ЦСОП г-жа Петя Болчева, десетокласниците завиха постни сърми от лозови и зелеви листа, пълниха с оризова плънка сушени червени чушки, пекоха боб с маслини в глинени гювечета и разбира се, приготвиха ошав и сладка баница с тиква. Акцентът в средата на празничната трапеза бе голямата погача, месена от всички.

На събитието в кабинета по готварство, бяха поканени както учениците и преподавателите в Центъра, така и родители и гости.

Всички останаха очаровани от професионализма, с който е приготвена трапезата.

Г-жа Венета Ал-Шериф, директор на ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ и зам.- директорът г-н Андрей Михайлов не пропуснаха да похвалят учениците за добре свършената работа и да им пожелаят професионални успехи в кухнята.

В края на събитието, всички си похапнаха вкусно, а учениците от професионалната паралелка гордо се снимаха до трапезата за спомен.