В навечерието на 24 май

Неучебни дни – cвързани c ДЗИ за учебната2022–2023 година
05.05.2023
Спортен празник в ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ 25 май 2023 г.
22.05.2023

В навечерието на големия български празник 24 май ръководството, учителите, терапевтите и учениците в ЦСОП „Проф. Димитър Кацаров“ – гр. София, сме изпълнени с радост и гордост. Празникът символ на българската просвета, култура и духовност ни е особено скъп.

Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме сред първенците на европейската цивилизация.

Тържествено отбелязахме празника в Центъра с музикална програма – пяхме, рецитирахме стихове, танцувахме, представихме интересна образователна презентация за живота и делото на светите първоучители . Бяхме заедно – педагогически специалисти, ученици, родители.

Деца от Народно читалище „Братя Миладинови“ – в кв. Княжево, София, ни поздравиха с емоционални и вдъхновяващи изпълнения.

Директорът на Центъра, г-жа Венета Ал-Шериф връчи Почетни отличия „Проф. Димитър Кацаров“, цветя и финансови награди на удостоените педагогически специалисти Мариана Делова, Надежда Василева, Глория Шопова и Симона Валентинова – за дългогодишен принос в специалното образование, всеотдайна работа, запазване и развитие на българската образователна традиция, за креативност, успешни нестандартни подходи и практики, новаторство, творчески устрем и висок професионализъм.

Ученици, родители и колеги възторжено аплодираха отличените учители с пожелания , да не стихват жаждата за знания, духовното възвисяване и професионалните постижения на екипа в Центъра.